Jóföldi István

+36 20 542 4946


1969-óta vagyok fényképész. Munkahelyem tizenöt éven át a Fővárosi Fotóstúdió (Főfotó) volt. Területem az alkalmazott fotográfia, műszaki és reklámfotó, valamint a lakossági fényképészszolgáltatás.

1985-ben a Színház és Filmművészeti Főiskolán videófelvétel-készítő képesítést szereztem. Több évtizede szabadfoglalkozású fotográfusként dolgozom.

Tevékenységem széles területet ölel fel: munkáim között éppúgy megtalálhatók az esküvői fotók, iskolai osztályfotók, mint a műszaki tárgyfotók, vagy éppen a légifelvételek.


Madaras Balázs

+36 20 523 9707


Fiatalon rajzot, szobrászatot és műalkotás-elemzést tanultam. Sokáig úgy gondoltam, hogy szobrász leszek, de a sorsom végül máshogy alakult…

Huszonévesen kezdtem megismerkedni a fényképezéssel, ahol rengeteg hasznát vettem korábbi tanulmányaimnak, hiszen a vizuális törvényszerűségek éppúgy érvényesek a fotózásra, mint a képzőművészet más ágaira.

Amikor ceruza helyett fényképezőgépet vettem a kezembe, nagyon imponált a fényképezés gyorsasága, könnyedsége. Éreztem, hogy az alkotás többé nem egy időbeli folyamat, sokkal inkább ezer apró pillanat, megannyi észrevétel. 2003-ban végeztem fényképészként, később újságírói diplomát szereztem. Ám ezek csupán papírok. Nagybátyámnak, Istvánnak köszönhetem mindazt a tapasztalatot, amit az iskolákban nem kaphattam meg.

Fotográfusként olyan felvételek készítése a célom, amelyeket megnézve más is úgy gondolja: a fotózás egy fegyver nélküli vadászat, ahol a képek lesznek trófeák.